1-2 grudnia

Barszcz czerwony podany z pasztecikami z kapustą i grzybami 10zl

Medaliony wieprzowe z borowikami i pomidorem zawinięte w ciasto filo podane z pierogami ze szpinakiem i sosem porto 34zl 

Bakłażan faszerowany warzywami, zapieczony z serem feta, podany z sałatką z rukoli i miksem ziaren 24 zł

 

8-9 grudnia

Toskańska zupa z fasolą i cukinią podana z parmezanem oraz bagietką czosnkową 10 zł

Papardelle z wołowiną, rydzami i świeżą pietruszką 26 zł

Łosoś w sosie ogórkowym podany z ziemniakiem pieczonym, serkiem wiejskim oraz szczypiorkiem 33 zł

 

15-16 grudnia

Bulion drobiowy z kołdunami i warzywami 10 zł

Pieczone udko z kurczaka faszerowane pieczarkami, podany z talarkami ziemniaczanymi i surówką z czerwonej kapusty 26 zł

Gnocchi szpinakowe podane z sosem serowym, parmezanem oraz orzechami ziemnymi 21 zł

 

22-23 grudnia

Krem z pieczonego buraka podany z ricottą i grissini 10 zł

Steak black angus podany z masłem czosnkowym, domowymi frytkami oraz grillowanymi warzywami 42 zł

Tagliatelle z dynią, kaparami, suszonymi pomidorami, rukolą oraz parmezanem 22 zł

 

29 grudnia- 1 stycznia

Zupa gulaszowa z kwaśną śmietaną (dostępna wersja pikantna) 10 zł

Sałatka z owocami i krewetkami duszonymi w winie i trawie cytrynowej 25 zł

Sandacz pieczony, podany na kaszy bulgur z pistacjami, orzechami pekan i sosem curry 37 zł

Polędwiczka wieprzowa w sosie orzechowym, podana z ratatouille warzywnym i drążonymi ziemniakami z koperkiem 36 zł

 

5-6 stycznia 

Krem chrzanowy podany z placuszkiem ziemniaczanym 10 zł

Burger drwala z frytkami steakhouse 

(grillowana wołowina, boczek, ser wędzony, ogórek kiszony, pomidor, sałata) 28 zł

Risotto szpinakowe z krewetkami  26 zł

 

12-13 styczeń

Tajska zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym  10 zł

Duszone policzki wołowe w sosie własnym podane z gnocchi ziemniaczanym oraz sałatką z buraków i papryki 36 zł

Ravioli z dynią w sosie z pomidorów con-case, świeżą bazylią i płatkami parmezanu 19 zł

 

19-20 stycznia

Krem z ciecierzycy z kuminem i kolendrą 10 zł

Roladki z kurczaka z mozzarellą i suszonym pomidorem, podane z risotto pietruszkowym i pieczonym pomidorem w ziołach 29 zł

Pieczony dorsz podany z plackami z cukinii, pomidorową salsą oraz bułką pieprzową 32 zł

 

26-27 stycznia 

Krem pomodoro z mozarellą i grissini ziołowym 10 zł

Brizol wołowy z pieczarkami, podany z bezą ziemniaczaną i burakami zasmażanymi 31 zł

Chiński makaron z warzywami (cebula, czosnek, imbir, sos sojowy, marchew, por, pieczarki) 22 zł